Vreme: Danes se nam obeta večinoma oblačen dan

ByA.K.

9. februarja, 2024 ,
Foto: Pixabay

Vreme: Danes se nam obeta večinoma oblačen dan

Danes se v Sloveniji obeta večinoma oblačen dan, s pogostimi padavinami predvsem v zahodni in osrednji delih države. Ljubitelji sonca bodo razočarani, saj bo sončne žarke prekrivala debela plast oblakov. Veter bo danes igral glavno vlogo, saj bo pihal okrepljen jugozahodnik, na obalnih območjih pa se bo krepil jugo. Temperature se bodo gibale med 9 in 15 °C, kar je za ta čas leta precej toplo.

Jutrišnji dan ne prinaša občutnejših sprememb; oblačno vreme bo vztrajalo, občasno bo deževalo, pri čemer bo zahod države prejel več padavin. V severovzhodnih krajih lahko pričakujemo nekoliko več suhega vremena tekom dneva, a zvečer se bodo padavine razširile po celotni Sloveniji. Jutranje temperature se bodo gibale od 4 do 13 °C, dnevne pa bodo ponovno dosegle od 8 do 15 °C. Vetrovno bo, saj bo še naprej pihal južni do jugozahodni veter.

Obeti za prihajajoče dni ne obljubljajo izboljšanja; nedelja bo prinesla oblačno in deževno vreme, čeprav se bodo popoldne padavine nekoliko umirile in prešle v plohe. V ponedeljek lahko pričakujemo oblačno vreme z rahlim dežjem, ki bo postopoma ponehal.

Nad zahodno Evropo glede na vremensko sliko prevladuje obsežno območje nizkega zračnega tlaka, ki se razteza tudi proti našim krajem. To prinaša topel in vlažen zrak iz jugozahoda, ki je glavni “krivec” za trenutne vremenske razmere.

V sosednjih pokrajinah, kot so Italija in območje Kvarnerja ter Gorski Kotar, bo prav tako prevladovalo oblačno in deževno vreme. Jugozahodnik bo pihal zmerno do močno, ob severnem Jadranu pa bo prevladovalo okrepljeno jugo.

Za vse, ki imate v načrtu aktivnosti na prostem, priporočamo, da se primerno oblečete in ne pozabite na dežnik. Bolje biti pripravljen, kot pa da vas vreme preseneti.

vir; Foto: Pixabay; Portal24