Vreme: Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldan so možne plohe

ByAna Koren

5. marca, 2024 ,
Foto: Pixabay

Vreme: Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldan so možne plohe

Današnji dan se bo začel z delno jasnim vremenom, čeprav bo po nekaterih nižinah zjutraj prisotna megla. Skozi dan, zlasti sredi dneva in popoldne, se bo oblačnost spreminjala, pri čemer bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Te bodo najverjetneje v zahodni polovici države. Temperatura bo dosegla prijetnih 12 do 17 °C, obetajo se torej razmeroma topli jesenski dnevi.

V četrtek se bo oblačnost povečala, zlasti na vzhodu bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho. V ostalih delih Slovenije pa bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo deloma tudi plohe. Popoldne bo v nekaterih delih zapihal severovzhodnik, na Primorskem pa se pričakuje šibka burja. Jutranje temperature se bodo gibale med 2 in 9 °C, dnevne pa med 9 in 15 °C, v Zgornjesavski dolini pa okoli 6 °C.

Obeti

V četrtek bo dan začel pretežno oblačno, v južnih krajih bo možen še kakšen deževen občutek. Čez dan se bo oblačnost menjavala, popoldne pa ni izključena možnost kratkotrajnih ploh. Severovzhodni veter bo do večera ponehal. Petek prinaša sončnejše vreme v vzhodnih krajih, medtem ko bo drugod zmerno do pretežno oblačno.

Vremenska slika

Zaradi umika ciklona z vremensko fronto na jug Balkana in širjenja šibkega območja visokega zračnega tlaka od zahoda, se nad Slovenijo zadržuje razmeroma vlažen zrak. To pogojuje trenutne vremenske razmere, vključno z občasnimi padavinami.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno spremenljive razmere kot v Sloveniji se pričakujejo tudi v sosednjih pokrajinah. Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldanske plohe pa bodo zlasti severno in zahodno od Slovenije. Jutri bo v krajih vzhodno suho s krajšimi sončnimi obdobji, drugod pa pretežno oblačno s plohami, v zahodni Hrvaški pa lahko pride tudi do neviht.

Pripravite se na spremenljivo vreme in ne pozabite na dežnik!

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay