Vreme: Deževno in oblačno bo

ByAna Koren

11. maja, 2023
Foto: PexelsFoto: Pexels

Vreme bo danes deževno in oblačno

Danes bo oblačno in deževno, popoldne se bo dež umikal proti vzhodu. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji se bo oblačnost trgala, nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 19 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, pogoste bodo krajevne plohe, sredi dneva in popoldne bodo možne tudi posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 11 do 18 °C.

Obeti

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V nedeljo bo spet bolj deževno in hladneje.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem, vzhodnimi Alpami in severozahodnim Balkanom je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad severno Italijo. Vremenska fronta se iznad Slovenije pomika proti vzhodu. Z jugovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes dopoldne bo dež zajel tudi kraje vzhodno od nas. Popoldne bo ob severnem Jadranu večinoma suho s krajšimi sončnimi obdobji.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Zelje – od gredice do sarmice

Zelje je vrsta zelenjave, ki je bogata z vlakninami, vitamini in minerali, ki jo lahko pridelamo tudi na vrtu. Obstaja veliko sort zelja, vključno z belim zeljem, rdečim zeljem, savojskim zeljem, kitajskim zeljem in brstičnim ohrovtom.

Zelje je najbolje saditi spomladi ali jeseni. Za sajenje potrebujete dobro pripravljeno zemljo, ki mora biti bogata s hranili in dobro odcedna. Sadike zelja lahko kupite v vrtnih centrih ali jih vzgojite sami iz semena. Če jih gojite iz semena, jih sejete v notranjih prostorih približno 6-8 tednov pred načrtovanjem datumom presajanja na vrt… več tukaj.