Vreme: Jasno bo, zjutraj je možna kakšna ploha

Danes bo v Sloveniji prevladovalo delno jasno vreme, čeprav se lahko še občasno pojavi zmerna oblačnost. Zjutraj je možna kakšna snežna ploha, vendar se bo čez dan razjasnilo, z več sonca na zahodu in jugu. Na severovzhodu države pa bo ostalo precej oblačno. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 2 in 8 stopinjami Celzija, na Primorskem pa lahko dosežejo okoli 12 stopinj Celzija.

Ponoči bo sprva precej jasno, vendar se bo proti jutru oblačnost povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2 stopinji Celzija, ob morju pa okoli 3 stopinje Celzija.

Jutri bo prevladovalo pretežno oblačno vreme. Čez dan bo na nekaterih območjih pihal jugozahodni veter, popoldne pa se bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo ponovno od 2 do 7 stopinj Celzija, na Primorskem pa okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za naslednje dni

V noči na torek se pričakujejo rahle padavine po večjem delu Slovenije, ki pa bodo čez dan od zahoda postopno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 800 metrov nadmorske višine, razen v zatišnih alpskih dolinah, kjer bo nekoliko niže.

V sredo pričakujemo pretežno jasno vreme, vendar z meglenim jutrom po nižinah.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo in Alpami je prisotno območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam doteka razmeroma hladen in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes razmeroma sončno, vendar se lahko pojavi več oblačnosti v krajih na vzhodu.

Jutri pa se bo oblačnost povečala in popoldne bo deževalo od jugozahoda.

vir; Foto: Freepik ; Portal24