Vreme: Jutro bo oblačno in deževno, popoldne bo lepše

ByA.K.

16. marca, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Jutro bo oblačno in deževno, popoldne bo lepše

V večjem delu Slovenije se dan začenja z oblačnim vremenom in rahlim dežjem, ki bo občasno vztrajal vse do dopoldneva. Kljub deževnemu začetku dneva, se nam obeta svetlejše nadaljevanje. Proti popoldnevu se bo namreč vreme od zahoda postopoma izboljšalo, oblačnost se bo trgala, kar bo prineslo tudi možnost za kakšno ploho ali celo manjšo nevihto. Temperature se bodo gibale med prijetnimi 13 in 17 °C.

Večerni čas prinaša razjasnitev neba nad celotno Slovenijo, kar napoveduje mirno in jasno noč. Kljub jasnim nočnim uram, bo zjutraj v nižinah možna pojava megle, ki bo dodala skrivnostni pridih jutranji pokrajini. Jutranje temperature bodo sveže, saj se bodo spustile v razpon od -1 do 5 °C, ob morju pa se bodo zadrževale okoli 7 °C.

Nedelja obeta prijeten začetek z veliko sonca in spremenljivo oblačnostjo, ki se bo proti popoldnevu in večeru zmerno povečevala. Temperaturno bo dan podoben soboti, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 14 do 19 °C.

Obeti

Začetek novega tedna prinaša zmerno do pretežno oblačno vreme, z občasnimi plohami skozi dan, popoldne pa ni izključena možnost za kakšno nevihto. Dež bo v noči na torek prešel v bolj razširjene padavine, ki bodo zajele večji del države. Torek obeta spremenljivo oblačnost z nadaljevanjem ploh, občutno pa bo tudi hladneje.

Vremenska slika

Vremenske razmere nad našimi kraji so pod vplivom visokega zračnega tlaka nad Sredozemljem in ciklona nad severno Evropo, ki prinaša vremensko fronto vse do Slovenije. Zrak, ki v višinah prihaja k nam od severa, prinaša nekoliko hladnejše in na začetku še vlažne pogoje.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih zahodno od Slovenije bo danes večinoma suho in sončno, medtem ko bo v ostalih delih prehodno deževalo. Popoldne se obeta delno razjasnitev z možnimi posameznimi plohami in nevihtami. Jutri bo dan začel jasno, z nekaj jutranje megle, popoldne pa se obeta postopno oblačenje od zahoda.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels