Vreme: Krajevne plohe in nevihte do jutra, nato se bo jasnilo

ByAna Koren

28. maja, 2024 ,
Poletni travnik [Foto: Pexels]

Vreme: Krajevne plohe in nevihte do jutra, nato se bo jasnilo

Danes dopoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo vztrajale do jutra. Čez dan se bo postopoma jasnilo. Dopoldne se bo povsod pooblačilo, pričakovati pa je krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Popoldne bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 15 do 21 °C, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji pa do 24 °C.

V noči na jutri se bodo krajevne padavine nadaljevale in do jutra od severozahoda postopoma slabele. Jutri zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan pa se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala, popoldne pa na zahodu ni izključena kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14 °C, na Primorskem okoli 16 °C, najvišje dnevne pa od 20 do 25 °C.

Obeti za prihodnje dni kažejo, da se bo v četrtek od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu, vmes bodo tudi nevihte. V petek bo vreme spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Vremenska slika kaže, da se oslabljena vremenska fronta počasi pomika čez Slovenijo. Nad naše kraje se ob šibkih vetrovih zadržuje vlažna in nestabilna zračna masa.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo pooblačilo, krajevne plohe in nevihte bodo zajele večino sosednjih pokrajin. Jutri se bo delno razjasnilo, v krajih severno in zahodno od nas že zjutraj. Popoldne v Alpah ni izključena kakšna ploha ali nevihta.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels