Vreme: Nestanovitno z možnostjo padavin in neviht, ohladilo se bo

ByAna Koren

31. oktobra, 2023
Deževen dan [Foto: Pexels]

Vreme: Nestanovitno z možnostjo padavin in neviht, ohladilo se bo

Danes bo vreme po vsej Sloveniji nestanovitno, saj lahko pričakujemo krajevne padavine, deloma tudi plohe in nevihte. Začetek dneva bo zaznamoval jugozahodni veter, ki pa se bo popoldne obrnil na severno do severozahodno smer. Temperature se bodo gibale med 11 in 20 °C sredi dneva, vendar pa se bo popoldne začelo ohlajati.

Zvečer lahko pričakujemo prenehanje padavin.

Jutri sončno vreme s pojavljanjem meglenih območij, rahel dež na Primorskem in Notranjskem

Jutri nas čaka povečini sončen dan, čeprav bo zjutraj in deloma dopoldne na nižinah še marsikje megleno. Popoldne se bo od jugozahoda začela povečevati oblačnost, z možnostjo rahlega dežja na Primorskem in Notranjskem. Jutranje temperature bodo od 2 do 6 °C, v alpskih dolinah nekoliko pod 0 °C, ob morju pa okoli 10 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C, na Primorskem okoli 18 °C.

Opozorilo: Možnost krajevnih nalivov in močnih sunkov vetra

Danes se lahko občasno pojavijo krajevni nalivi in močni sunki vetra, zato bodite previdni.

Obeti za prihodnje dni

V noči na četrtek bodo padavine zajele vso Slovenijo, a se bodo do jutra že umirile na vzhodu. Precej sončno bo v vzhodnih krajih, medtem ko bo na zahodu prevladovalo oblačno in deževno vreme. Ponovno bo pihal jugozahodni veter.

V noči na petek se bodo padavine okrepile od zahoda in zajele celotno Slovenijo, a se bodo čez dan postopno umirile in prenehale.

Vremenska slika in napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah se bo danes občasno pojavljala nestanovitna vremenska slika z možnostjo padavin, ploh in neviht. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki pa se bo popoldne obrnil na severno smer.

Jutri bo večinoma sončno z možnostjo jutranje megle po nižinah, medtem ko se bo popoldne na zahodu pooblačilo, s možnostjo dežja na nekaterih območjih.

vir

Foto: Pexels

Portal24