Vreme: Oblačno bo, dež bo zajel večji del države

ByAna Koren

3. maja, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Oblačno bo, dež bo zajel večji del države

V naslednjih dneh se v Sloveniji obeta spremenljivo vreme, z obdobji dežja in neviht ter postopnim izboljšanjem vremenskih razmer proti koncu tedna. Danes bo po vsej državi prevladovalo oblačno vreme. Jutranje in dopoldanske ure prinašajo okrepitev padavin, ki se bodo razširile na večji del Slovenije. Pihal bo veter severnih smeri, z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 11 °C in 16 °C.

Jutri se bo dan začel z oblačnim vremenom, na nekaterih območjih bo še rahlo deževalo. V sredini dneva se pričakuje razjasnitev, popoldan pa se lahko razvijejo lokalne plohe in nevihte, ki bodo do večera izzvenele. Jutranje temperature se bodo gibale od 8 °C do 12 °C, v Zgornjesavski dolini okoli 6 °C, dnevne temperature pa bodo dosegle od 16 °C do 21 °C.

Obeti

V nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa se bo oblačnost ponovno povečala, z možnostjo posameznih ploh in neviht, zlasti v hribovitih predelih. Podobno vreme se pričakuje tudi v ponedeljek, s spremenljivo oblačnostjo in občasnimi plohami ter nevihtami.

Vremenska slika kaže, da nad Slovenijo vztraja višinsko jedro hladnega zraka, pri tleh pa je prispela oslabljena vremenska fronta. Iz severa k nam priteka hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine obljublja večinoma oblačno vreme, pri čemer bo ob severnem Jadranu prevladovalo suho vreme, drugod pa se občasno pričakuje dež. Jutri se bodo po dopoldanskem oblačnem začetku razmere počasi izboljšale, popoldan pa lahko nastanejo posamezne plohe in nevihte.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels