Vreme: Oblačno bo, dopoldne lahko pade kakšna kaplja dežja

ByA.K.

12. marca, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Oblačno bo, dopoldne lahko pade kakšna kaplja dežja

V naslednjih dneh nas čaka prehod od oblačnega in deževnega vremena k bolj sončnim in toplejšim dnem, saj se vremenske razmere po Sloveniji postopoma izboljšujejo. Današnji dan prinaša oblačno jutro z dežjem, ki bo do dopoldneva povsod v vzhodnih krajih ponehal. Proti večeru se bodo oblačnosti razkrojile, zlasti na zahodu države, kjer se bo postopno zjasnilo. Na območju Štajerske in Prekmurja bo čutiti prisotnost severozahodnega vetra. Temperature bodo dosegle prijetnih 10 do 15 °C.

Jutrišnji dan obljublja še več sonca, zlasti v zahodni polovici Slovenije, kjer bo že zjutraj delno jasno. Vzhodni kraji bodo dopoldansko oblačnost odgnali do popoldneva, nato pa se bodo lahko tudi tam veselili večinoma sončnega vremena. Jutranje temperature se bodo gibale med 0 in 6 °C, popoldanske pa se bodo povzpele na 11 do 16 °C.

Vremenski obeti za prihajajoče dni so še bolj obetavni. V četrtek nas čaka pretežno sončno vreme, zahodni in del osrednje Slovenije pa bodo zajeli tudi jugozahodni vetrovi. V petek bo popoldne smeri z zahoda pričelo naraščati oblačnost, ki jo bo spremljal jugozahodnik, pričakujemo pa tudi nadaljnje dvigovanje temperatur.

Vremenska slika razkriva, da se nad Iberskim polotokom in Francijo zadržuje območje visokega zračnega tlaka, medtem ko nad Balkanom in delom srednje Evrope prevladuje ciklon s hladno fronto, ki se pomika proti vzhodu. Vpliv severozahodnih vetrov nad našimi kraji prinaša razmeroma hladen in vlažen zrak.

Za sosednje pokrajine je napovedana večja verjetnost ploh severno in vzhodno od Slovenije, medtem ko bo v Italiji prevladovalo dokaj sončno vreme. Jutri se obeta delno jasno vreme s poudarkom na več oblačnosti zjutraj v krajih vzhodno od Slovenije.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels