Vreme: Oblačno s padavinami in dvigom temperature

ByMiha Kovač

9. marca, 2024 ,
Foto: Pixabay

Vreme: Oblačno s padavinami in dvigom temperature

V Sloveniji bo danes večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki se bodo zjutraj z zahoda razširile nad večji del države. Rahle padavine bodo dopoldne prisotne, meja sneženja pa bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, čez dan pa se pričakuje njeno dviganje. Popoldanske ure bodo prinesle oslabel dež, ki bo ponekod tudi ponehal. V obalnih območjih bo pihal jugo, temperature pa se bodo gibale med 4 in 10 stopinjami Celzija, na Primorskem do 15 °C.

Jutrišnji dan napoveduje oblačno vreme s ponovnim začetkom deževja zjutraj na zahodu države. Popoldne se bo dež okrepil in do večera zajel celo Slovenijo, pri čemer bo meja sneženja na višini med 1500 in 1800 metrov. Južni veter bo ponekod pihal, ob morju pa se bo jugo še okrepil. Jutranje temperature se bodo gibale od 2 do 6 stopinj Celzija, v Zgornjesavski dolini okoli 0, ob morju pa 9 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle med 10 in 15 stopinj Celzija, na severozahodu pa okoli 6 °C.

Obeti: Začetek tedna prinaša spremenljivo oblačnost z možnostjo posameznih krajevnih ploh v ponedeljek in torek.

Vremenska slika: Nad Biskajskim zalivom se poglablja ciklonsko območje, ki nad naše kraje prinaša vlažen in postopno toplejši zrak z jugozahodnim vetrom.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo tudi v sosednjih pokrajinah prevladovalo pretežno oblačno vreme z rahlimi padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihal šibak, v Kvarnerju pa zmeren jugo. Jutri se oblačnost nadaljuje z okrepitvijo dežja v popoldanskih in večernih urah, pri čemer bo ob severnem Jadranu zapihal okrepljen jugo.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay