Vreme: Oblačno z občasnimi padavinami, možne nevihte

ByAna Koren

24. oktobra, 2023 ,
Foto: Freepik

Vreme: Oblačno z občasnimi padavinami, možne nevihte

Danes bo vreme v Sloveniji pretežno oblačno. V zahodnih in deloma osrednjih krajih se bodo pojavljale občasne krajevne padavine, ki se bodo čez dan stopnjevale in proti večeru zajele celotno državo, pričakovane so tudi posamezne nevihte. Ob tem se bo krepil jugozahodni veter, ob morju pa bo pihal jugo. Temperature bodo variirale med 16 in 23 °C.

Ponoči se bo dež umiril, v nekaterih krajih tudi ponehal. Termometri bodo kazali od 9 do 13 °C, na Primorskem pa do prijetnih 16 °C.

Jutri bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno, z občasnimi krajevnimi plohami. Na Primorskem so možne tudi nevihte. Jugozahodni veter bo še naprej prisoten. Temperature bodo dosegle vrednosti med 14 in 21 °C.
V četrtek bo večinoma suho vreme, a popoldne se obeta ponovno deževanje na zahodu, ki bo zvečer zajelo celotno Slovenijo. V petek se bo vreme postopno izboljševalo, pričakujemo jasnejše nebo.


V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno oblačno z okrepljenim jugozahodnim vetrom, ob morju pa bo pihal jugo. V krajih zahodno od Slovenije bodo padavine prisotne že zjutraj, ki se bodo čez dan razširile tudi na severne in južne pokrajine, zvečer pa še na Madžarsko in severovzhodno Hrvaško.

Oblačno in spremenljivo vreme se bo nadaljevalo tudi jutri, pričakovane so krajevne plohe in posamezne nevihte, predvsem ob morju.

Vremenska slika:
Slovenijo trenutno prekriva območje nizkega zračnega tlaka, ki prihaja z zahoda in srednje Evrope. Hladna fronta, ki se približuje, bo v noči na sredo prečkala Slovenijo, pred njo pa se iz jugozahoda k nam širi vlažen in razmeroma topel zrak.

vir

Foto: Freepik

Portal24