Vreme: Oblačno z občasnimi plohami in nevihtami

Ponoči bo v zahodni in osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno vreme, pričakujejo se krajevne plohe, možna je tudi kakšna nevihta. V vzhodnih predelih države bo vreme delno jasno. Termometri bodo kazali najnižje jutranje temperature od 7 do 14 stopinj Celzija. Na Primorskem bodo temperature okoli 16 stopinj Celzija.

V nedeljo se bo dan začel precej oblačno, zlasti v zahodnih in južnih delih države, kjer bodo padavine še vedno prisotne. Čez dan se bo vreme delno razjasnilo, pričakovane najnižje jutranje temperature bodo se gibale od 7 do 13 stopinj Celzija, na Primorskem pa okoli 14 stopinj. Dnevne temperature bodo dosegle od 15 do 21 stopinj Celzija.

Obeti

V ponedeljek nas čaka večinoma sončno vreme, zjutraj pa bo možna megla ali nizka oblačnost v nekaterih nižinah. V torek se bo od zahoda pričela povečevati oblačnost, popoldne pa bodo zahodne kraje že zajele padavine. Sreda bo prinesla oblačno vreme s padavinami.

Vremenske razmere v Evropi in okolici

Ciklonsko območje prevladuje nad večjim delom Evrope, za vremensko fronto, ki je ponoči prešla Slovenijo, prihaja hladnejši in še razmeroma vlažen zrak. V sosednjih pokrajinah zahodno od Slovenije se pričakuje pretežno oblačno vreme s plohami in nevihtami, medtem ko bo drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Občasno bo pihal tudi južni do jugozahodni veter. V nedeljo se bo vreme postopno povsod delno razjasnilo.

vir

Foto: Pixabay

Portal24