Vreme: Oblačnost bo naraščala, popoldne in zvečer bo rahlo deževalo

ByAna Koren

26. marca, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Oblačnost bo naraščala, popoldne in zvečer bo rahlo deževalo

V prihodnjih dneh se bo vreme v Sloveniji občutno spremenilo, saj nas čaka obdobje deževnega vremena, ki se bo začelo na zahodu in jugu države ter postopoma zajelo celotno ozemlje. Slovenijo bo danes od jugozahoda zajela vse večja oblačnost, ki prinaša s seboj tudi deževje. Popoldne se bodo na zahodnem in južnem delu države ter deloma v osrednjih krajih, padle prve kaplje dežja. Veter bo večinoma šibak in bo pihal iz južnih smeri, ob morju pa se pričakuje jugo. Temperature bodo dosegle prijetnih 11 do 16 °C.

Jutrišnji dan bo prinesel pretežno oblačno vreme z občutnejšim padavinami, ki se bodo iz hribovitih zahodnih delov Slovenije razširile nad celotno državo. Zjutraj in dopoldne se bodo občasni deževni prehodi začeli na zahodu, popoldne in zvečer pa bomo priča širšemu deževju. Spremljal nas bo jugovzhodni veter, zvečer pa se ob prehodu fronte obeta okrepljen jugozahodnik. Temperature se bodo gibale med 3 in 19 °C, pri čemer bo najtopleje na Primorskem.

Obeti

V četrtek nas čaka zmerno do pretežno oblačno vreme, s sprva občasnim dežjem v hribovitem zahodnem delu, ki se bo popoldne okrepil in razširil. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. V petek pa bo dež večinoma ponehal, z izjemo občasnih padavin v hribovitih zahodnih krajih, popoldne pa se bo vreme začelo jasniti.

Vzrok za spremembo vremena je ciklonsko območje, ki se poglablja nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem, zaradi česar k nam doteka toplejši in bolj vlažen zrak.

Podobno vreme kot v Sloveniji se napoveduje tudi v sosednjih pokrajinah, kjer bo oblačnost prav tako naraščala, ob severnem Jadranu in v Furlaniji Julijski krajini pa se popoldne pričakuje dež. Jutri se bodo padavine okrepile in razširile, ob Jadranu pa bo pihal okrepljen jugo, zvečer pa se ob prehodu fronte pričakuje močan jugozahodnik.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels