Vreme: Oblačnost se bo danes razpršila, toplo bo

ByA.K.

4. januarja, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Oblačnost se bo danes razpršila, toplo bo

Danes bo sprva bo zmerno do pretežno oblačno, vendar se bo čez dan oblačnost počasi razpršila. V Primorskem območju bo oblačnost vztrajala najdlje. Veter bo šibak jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 10 in 15 °C, medtem ko se bo na severu Slovenije temperatura zadržala okoli 7 °C.

Jutri: Jutri bo vreme spet spreminjalo svojo podobo. Od zahoda se bo pooblačilo, s popoldanskimi padavinami na zahodu in jugu države. Na Primorskem lahko pričakujemo dež že prej. Veter se bo okrepil, predvsem jugozahodnik, ob morju pa bo pihala burja. Jutranje temperature se bodo gibale okoli 0 °C, na severu Slovenije pa lahko pričakujemo temperature do -5 °C, ob morju pa 4 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 °C, na severozahodu pa okoli 3 °C.

Obeti

Sobota: V soboto nas čaka oblačno vreme s širjenjem padavin po vsej Sloveniji. Sprva bo meja sneženja visoko, le v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah lahko pričakujemo sneženje do dolin. Popoldne se bo hladilo, in meja sneženja se bo spuščala. Na Primorskem bo zapihala burja.

Nedelja: V nedeljo bo še vedno oblačno, vendar bodo padavine postopno oslabele in ponehale. Veter bo pihal severno do severovzhodno, na Primorskem pa burja.

Vremenska slika

Našo vremensko situacijo obvladuje obsežno ciklonsko območje nad Britanskim otočjem ter srednjo in vzhodno Evropo. V naše kraje priteka toplejši in prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes: V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo razmeroma sončno vreme, le ob severnem Jadranu lahko pričakujemo nekaj več oblačnosti.

Jutri: Vzhodno od nas bo v začetku dneva še deloma jasno, drugod pa se bo postopno pooblačilo. Dopoldne bo občasno deževalo, predvsem v Kvarnerju, popoldne pa tudi na zahodu sosednjih pokrajin. Jugozahodni veter se bo okrepil.

vir; Foto: Pexels; Portal24