Vreme: Po oblačnem jutru bo sijalo sonce, pred nami so topli dnevi

Današnji dan nam prinaša zmerno do pretežno oblačno vreme, pri čemer lahko na severu pričakujemo tudi kapljice dežja. Vendar ne skrbite, popoldne se oblačnost zmanjšuje. Vročina danes se giblje med 21 in 25 °C, na Primorskem pa lahko pričakujemo toplejših 27 °C.

Jutri nas čaka bolj sončen dan. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, vendar bo pretežno jasno. Temperature se gibljejo med 7 in 14 °C zjutraj, popoldan pa med 22 in 27 °C.

Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dneh?

Ponedeljek in torek bosta prinesla sončno in toplo vreme. Zjutraj bodite pripravljeni na meglo, v torek pa se pripravite tudi na jugozahodni veter.

V ozadju vremenskih sprememb

Nad večino Evrope trenutno prevladuje območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena hladna fronta se pomika proti vzhodu prek srednje Evrope. Kljub temu se nad naše kraje še vedno preliva topel, čeprav nekoliko bolj vlažen zrak iz severnih smeri.

Kako je v sosednjih pokrajinah?

Podobno kot pri nas, danes pričakujte zmerno do pretežno oblačno vreme, z rahlim dežjem severno od nas. Popoldne bo sončnejše. Tudi jutri bo pretežno jasno z jutranjo meglo.

Nekaj nasvetov za dobro počutje: Ne glede na vremenske razmere se trudite biti aktivni. Sprehodite se v naravo, tudi če je oblačno. Svež zrak in gibanje bosta pripomogla k boljšemu razpoloženju. V dneh, ko je megleno, poskrbite za dovolj svetlobe v svojem domu, da povečate občutek energije in zmanjšate občutek utrujenosti. V sončnih dneh ne pozabite na zaščito kože in oči. Uživajte v lepoti narave in se prilagajajte vremenskim razmeram!

vir Foto: Pixabay Portal24