Vreme: Po oblačnem jutru se nam obeta razjasnitev

ByAna Koren

19. marca, 2024 , ,
Foto: Freepik

Vreme: Po oblačnem jutru se nam obeta razjasnitev

Po oblačnem jutru in dopoldnevu se nam obeta postopno izboljšanje vremenskih razmer. Na Primorskem je že delno jasno, medtem ko preostale dele države še vedno pokriva večinoma oblačno nebo z možnostjo rahlih padavin. Popoldne pa se obeta postopna razjasnitev tudi v notranjosti države.

Vzhodni veter in na Primorskem šibka burja bosta zaznamovala današnji dan, z najvišjimi dnevnimi temperaturami, ki se bodo gibale od 9 do 12 °C, na Primorskem pa celo do prijetnih 18 °C.

Noč prinaša razjasnitev in meglo

Ponoči se bo vreme nadalje izboljšalo s pričakovanim razjasnjevanjem. Kljub temu bodo na Primorskem in v delu Notranjske nastale pasove nizke oblačnosti, medtem ko bodo nekatere nižine v notranjosti države zjutraj megleno zavite, z možnostjo slane. Najnižje jutranje temperature se bodo spustile do -2 do 3 °C, na Primorskem pa do 7 °C.

Obeti za prihodnje dni

V četrtek se bo dan začel delno jasno, popoldne pa bo prineslo oblačenje z možnostjo posameznih ploh in zapihal bo jugozahodni veter, ki bo prinesel toplejše temperature. V petek se obeta večinoma sončen dan z zmerno oblačnostjo, pri čemer bo še naprej toplo.

Vremenska slika

Nad vzhodno Evropo se zadržuje višinsko jedro hladnega zraka z oslabljeno hladno fronto, ki vpliva tudi na naše kraje. Iz severovzhoda prihaja hladnejši, a postopno suhejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo pretežno oblačno in ponekod megleno vreme, ki se bo čez dan delno razjasnilo. Predvsem v Alpah lahko nastanejo posamezne plohe. V Kvarnerju se pričakuje šibka do zmerna burja.

Jutri se obeta večinoma sončen dan, z izjemo območij zahodno od nas in ob severnem Jadranu, kjer bo sprva še precej nizka oblačnost. Popoldne se nad hribi pričakuje razvoj plitve kopaste oblačnosti, burja v Kvarnerju pa bo ponehala.

S spremenljivim vremenom v preteklih dneh se Slovenija in njene sosednje pokrajine pripravljajo na prihajajoče sončne dni, ki obljubljajo prijetnejše temperature in več jasnine.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik