Vreme: Pred nami je deževno in vetrovno jutro

ByAna Koren

5. novembra, 2023 ,
Deževna jesen Foto_Portal24

Vreme: Pred nami je deževno in vetrovno jutro

Danes zjutraj in dopoldne nas čaka deževno in vetrovno vreme, saj se bliža prehod vremenske fronte. Temperature bodo dosegale od 14 do 18 °C, pri čemer bo na severozahodu nekoliko hladneje s približno 11 °C.

Jutri zjutraj pričakujemo megleno vreme v nižinah, vendar se bo čez dan postopoma delno zjasnilo. Več oblačnosti pričakujemo v hribovitem svetu zahodne Slovenije in na jugovzhodu države. Zvečer obstaja možnost za kakšno ploho. Veter bo še vedno pihal z jugozahoda. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 2 in 7 °C, na Primorskem pa bodo nekoliko višje, do 12 °C. Najvišje dnevne temperature pa bodo v razponu od 12 do 18 °C.

Napoved za naslednje dni:

  • V torek bo na zahodu pretežno oblačno z možnostjo kakšne kaplje dežja, medtem ko bo drugod deloma sončno.
  • V sredo lahko pričakujemo delno jasno vreme z jutranjo meglo v nižinah.

Vremenska slika:

Nad večino Evrope prevladuje obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se pomika proti vzhodu nad naše kraje. V višinah z zahodnimi vetrovi prihaja nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:

Danes se bo po prehodu vremenske fronte povsod zjasnilo, pri čemer bo na nekaterih območjih pihal okrepljen jugozahodni veter. Jutri pričakujemo delno jasno vreme, popoldne pa bo več oblačnosti južno od nas, kjer so možne tudi posamezne plohe.

vir

Foto: Portal24