Vreme: Pred nami je dokaj sončen in topel dan

ByAna Koren

6. novembra, 2023 ,
Jesen Foto_Portal24

Vreme: Pred nami je dokaj sončen in topel dan

Danes bo v Sloveniji prevladovalo dokaj sončno vreme, več oblačnosti se bo sicer pojavilo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije. V teh območjih obstaja tudi možnost za kakšno ploho. Popoldne se pričakuje jugozahodni veter, s temperaturami, ki se bodo gibale med 12 in 18 °C.

Jutri nas čaka dan s spremenljivo oblačnostjo, vendar bodo občasne padavine predvsem v južnih in zahodnih delih Slovenije, medtem ko bo na vzhodu več sonca. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11 °C, z nekoliko nižjimi temperaturami v alpskih dolinah. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 18 °C, najvišje na Primorskem in jugovzhodu.

V sredo lahko pričakujemo dokaj sončno vreme z občasno spremenljivo oblačnostjo in kratkotrajnimi plohami. Zjutraj se bo po nižinah pojavila megla ali nizka oblačnost.

Četrtek bo prinesel pretežno oblačno vreme na zahodu države, medtem ko bo drugod še večinoma sončno. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika nad Severno Evropo prikazuje ciklonsko območje, medtem ko se nad jugozahodno Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. Našo regijo bodo še naprej dosegali zahodni vetrovi v višinah, kar bo prinašalo dokaj topel in suh zrak.

V sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno, vendar se bo več oblačnosti zadrževalo južno od meje, kjer so možne tudi posamezne plohe. Na severnem Jadranu ter v sosednjih pokrajinah Madžarske in severovzhodne Hrvaške bo pihal jugozahodni veter.

Jutri bo v sosednjih pokrajinah prevladovalo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, več sonca pa bo na območju Avstrije in Madžarske. V južnih sosednjih pokrajinah pričakujemo občasne padavine.

vir

Foto: Portal24