Vreme: Pred nami je jasen dan z nekaj jutranje megle

ByA.K.

29. januarja, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Pred nami je jasen dan z nekaj jutranje megle

Danes bo v Sloveniji prevladovalo jasno vreme, vendar pa se zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah pričakuje megleno vreme. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 6 do 11 stopinj Celzija, medtem ko se bodo na notranjem delu Primorske povzpele do 13 °C.

Jutri nas čaka pretežno jasno vreme, vendar pa se zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah ponovno pričakuje pojav meglice. Najnižje jutranje temperature bodo nizke, in sicer od -8 do -4 stopinje Celzija, ob obali pa okoli -1 stopinja Celzija. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 6 do 11 stopinj Celzija, v Goriškem in Vipavski dolini pa lahko dosežejo tudi 13 °C.

Obeti

Sreda in četrtek bosta prinesla delno jasno vreme, vendar se bo občasno pojavila koprenasta oblačnost. Zjutraj in dopoldne se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla, ki pa bo možna tudi ob morju.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope bo ostalo obsežno območje visokega zračnega tlaka, s središčem nad vzhodno Evropo. V višinah nad našimi kraji se bo zadrževal suh in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi v sosednjih pokrajinah se danes in jutri obeta večinoma jasno vreme. Zjutraj se bo ponekod po nižinah pojavila megla ali nizka oblačnost, ki se bo občasno zadrževala tudi ob severnem Jadranu.

vir; Foto: Pixabay; Portal24