Vreme: Pred nami je lep in sončen konec tedna

ByAna Koren

10. maja, 2024 ,
Vreme [Foto: Freepik]

Vreme: Pred nami je lep in sončen konec tedna

Slovenijo v naslednjih dveh dneh čaka pretežno sončno vreme s pojavom plitve kopaste oblačnosti, ki ne bo kvarila sicer lepih jesenskih dni. Danes se bo dan začel z jasnim nebom, čez dan pa se bo razvila plitka kopasta oblačnost. Na Primorskem bo zaznavna šibka burja, medtem ko bo v ostalem delu Slovenije pihal veter vzhodnih smeri. Temperaturno se bomo gibali med 19 °C in 25 °C, s tem da bodo najvišje temperature zabeležene na Primorskem.

Jutri nas čaka podobno vreme z dodatkom nekaj koprenaste oblačnosti. Vetrovi bodo šibki in bodo pihali iz vzhodnih do južnih smeri. Jutranje temperature se bodo spustile na med 5 °C in 14 °C ob morju, dnevne pa se bodo povzpele do prijetnih 26 °C.

Obeti

V nedeljo se obeta delno jasno vreme, ki pa bo popoldne prineslo krajevne plohe in možnost neviht. Ponedeljek napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki se bodo premikale proti vzhodu. Temperature bodo nekoliko nižje. Vremenske razmere nad večjim delom Evrope trenutno kroji območje visokega zračnega tlaka, Slovenijo pa dosega razmeroma suh zrak iz severovzhodne smeri.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi v sosednjih pokrajinah bo vreme danes pretežno sončno, več oblačnosti pa bo moč zaznati v Alpah. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. Jutri bo burja ob Jadranu popoldne ponehala, čez dan pa bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik