Vreme: Pred nami je oblačen dan, dež bo ponehal

ByA.K.

12. februarja, 2024 ,
Foto: Freepik

Vreme: Pred nami je oblačen dan, dež bo ponehal

V Sloveniji nas danes čaka pretežno oblačno vreme, dež, ki je zajel večino države bo čez dan povsod ponehal. Na območju Primorske se bodo lahko občutili rahli sunki šibke burje, kar bo prineslo nekoliko svežine v ozračje. Kljub oblačnosti pa naj bi se temperature gibale v prijetnem obsegu od 8 do 13 stopinj Celzija.

Jutrišnji dan napoveduje bolj optimistično sliko. Čeprav se bo dan začel z občasnimi oblačnimi ali meglenimi obdobji, se bo čez dan večinoma razjasnilo. Jutranje temperature se bodo spustile nekoliko nižje, vse od 0 do 5 stopinj Celzija, v alpskih dolinah pa celo do -3. Dnevne temperature bodo podobne današnjim, saj se bodo gibale med 8 in 14 stopinjami Celzija.

V nadaljevanju tedna obeti kažejo na precej jasno sredo, z možnostjo jutranje megle po nižinah. V četrtek pa se nam obeta zmerno pooblačenje, kar napoveduje postopno spreminjanje vremenskega vzorca.

Vremenska slika za Evropo kaže na slabejše ciklonsko območje nad večino kontinenta, medtem ko se iznad severne Afrike proti Iberskemu polotoku širi anticiklon. Nad našimi kraji se z severnimi vetrovi prinaša postopno bolj suh zrak, kar bo vplivalo na izboljšanje vremenskih razmer.

Napoved za sosednje pokrajine prav tako obljublja postopno izboljšanje vremena. Danes bo še pretežno oblačno, zlasti severno od Slovenije ostaja suho, drugod pa bodo padavine do konca dneva izzvenele. V Kvarnerju bo vztrajala šibka burja, ki se bo do jutri nekoliko okrepila, vendar se bo čez dan vreme začelo jasniti.

Zdi se, da nas čaka postopna vrnitev sonca in stabilnejših vremenskih razmer, kar bo prineslo prijetnejše dni za vse, ki že nestrpno pričakujejo več sončnih žarkov.

[Vir: ARSO]

Foto: Freepik

Portal24