Vreme: Pred nami je povečini sončen dan s popoldanskimi nevihtami

ByAna Koren

2. junija, 2024 ,
Vreme [Foto: Freepik]

Vreme: Pred nami je povečini sončen dan s popoldanskimi nevihtami

V Sloveniji bo danes povečini sončno vreme. Popoldne pa se bodo pojavile posamezne plohe in nevihte, zlasti v hribovitih predelih. Proti večeru se bo od juga začelo oblačiti. Najvišje dnevne temperature bodo med 21 in 26 °C. Zvečer se bodo od juga začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo ponoči prehodno razširile nad večji del države ter do jutra večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15 °C.

Jutri: Jutri bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo med 17 in 23 °C.

Obeti: V torek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V sredo kaže na sončno vreme s kakšno popoldansko ploho ali nevihto, pričakujemo pa tudi toplejše vreme.

Vremenska slika: Nad Atlantikom je območje visokega zračnega tlaka, ki se prek Alp razteza proti jugovzhodni Evropi. Iznad Genovskega zaliva se Sloveniji počasi približuje novo višinsko jedro hladnega zraka.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes zjutraj bo v krajih severno od Slovenije spremenljivo oblačno s kakšno ploho ali nevihto, drugod pa bo sprva dokaj sončno. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ob severnem Jadranu pa bo ostalo suho. Jutri bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki bodo manj verjetne ob severnem Jadranu.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik