Vreme: Pred nami je pretežno sončen dan, toplo bo

ByAna Koren

5. aprila, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Pred nami je pretežno sončen dan, toplo bo

V petek nas čaka pretežno sončen dan, čeprav bodo zahodni kraji občutili zmerno do pretežno oblačnost. Jugozahodni veter bo še naprej pihal čez celotno državo. Najvišje dnevne temperature bodo v zahodnih krajih dosegle od 15 do 19 °C, v ostalih delih Slovenije pa se bodo temperature gibale med 20 in 24 °C.

Zvečer se bo vreme v Sloveniji začelo spreminjati, saj se bodo od zahoda pričele kopičiti oblake. Ponoči nas čaka zmerno do pretežno oblačno vreme, ki pa se bo proti jutru začelo jasniti. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 3 in 10 °C.

Obeti

Prihajajoči vikend prinaša večinoma jasno vreme, z izjemo zahodne Slovenije, kjer bo občasno bolj oblačno. Jugozahodni veter bo še vedno prisoten, a se bo v nedeljo nekoliko umiril.

Začetek novega tedna prinaša sončno vreme z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo, napovedujejo zelo toplo vreme.

Vremenska slika

Nad Sredozemljem trenutno vlada območje visokega zračnega tlaka, medtem ko se vremenske motnje iz srednje Evrope pomikajo proti vzhodu. Po jugozahodnem vetru k nam postopoma doteka toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi sosednje pokrajine bodo zvečer in ponoči občutile prehodno pooblačenje, pri čemer bo več jasnine predvsem v krajih južno od Slovenije. Petek bo povečini sončen, več oblačnosti pa se pričakuje v Furlaniji Julijski krajini, Istri in Kvarnerju. Tudi tam bo še naprej pihal jugozahodnik.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: