Vreme: Pred nami je zmerno do pretežno oblačen dan

Danes zjutraj in dopoldne bo v Sloveniji prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme. Popoldne se pričakuje postopno razjasnitev. Na nekaterih območjih bo zapihala jugozahodna smer vetra. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 9 in 15 °C.

Jutri čez dan se bo vreme pooblačilo, zvečer pa lahko pričakujemo rahlo deževje na jugozahodu države. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4 °C, ob morju pa okoli 7 °C. Najvišje dnevne temperature bodo ponovno dosegle vrednosti med 9 in 15 °C.

Obeti za naslednje dni:

V noči na torek se bo dež širil predvsem v južni ter deloma osrednji in vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo zjutraj začela pihati burja. V torek dopoldne se pričakuje postopno prenehanje padavin, popoldne pa se bo oblačnost trgala. V sredo bo večinoma sončno vreme, pri čemer bo na Primorskem še vedno pihala burja.

Vremenska slika:

Frontalni val, ki potuje čez srednjo Evropo severno od Alp, ne bo več močno vplival na vreme v Sloveniji. V višinah pa k nam prihaja toplejši in prehodno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:

V sosednjih krajih Italije bo danes precej jasno, medtem ko bo drugod sprva prevladovala oblačnost, ki se bo popoldne od severozahoda postopno razkrajala. Prav tako lahko pričakujejo pojav jugozahodnega vetra.

Jutri se bo od jugozahoda napoveduje pooblačitev, zvečer pa bo na območju Kvarnerja in Gorskega Kotarja začelo deževati.

vir

Foto: Freepik

Portal24