Vreme: Pretežno jasno in toplo

ByAna Koren

5. maja, 2023
pixabay

Vreme: Pretežno jasno in toplo

Danes bo vreme pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C. Jutri bo sprva precej jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost, predvsem na severu in v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa tudi krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 19 do 25 °C.

Obeti

V nedeljo bo nekoliko več spremenljive kopaste oblačnosti, tudi popoldanske plohe in nevihte bodo pogostejše. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda doteka k nam suh in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno jasno. Popoldne ali zvečer bo v Alpah možna kakšna ploha.

Jutri bo sončno. Več oblačnosti bo v krajih severno od nas, kjer bodo popoldne nastale krajevne plohe in nevihte.

vir Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Kosmulje – od grma do marmelade

Kosmulje so majhni, ​​kiselkasti sadeži, ki so zelo priljubljeni. Običajno so rdeče ali rumene barve in imajo tanko kožo, ki je prekrita z majhnimi dlačicami.

Kosmulje so dokaj enostavne za gojenje. Rastline so trpežne in prenesejo tudi hladnejše podnebje. Običajno jih posadimo v jeseni ali zgodaj spomladi, v dobro odcedno zemljo, ki ima pH vrednost med 6 in 7. Rastline posadimo na razdalji 1,5 do 2 metra drug od drugega… več tukaj.