Vreme: Približujejo se nevihte in plohe, toplo bo

ByAna Koren

26. oktobra, 2023 ,
Foto: Portal24 (AI)

Vreme: Približujejo se nevihte in plohe, toplo bo

Danes se bodo oblačna območja po večjem delu države prehodno delno zjasnila, čeprav bo na zahodu prevladovalo oblačno vreme. V hribovitih predelih so možne rahle padavine. Jugozahodni veter bo prinesel nekoliko toplote z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 15 in 20 °C.

Ponoči nas čaka poslabšanje vremena. Dež na zahodu se bo okrepil in razširil po vsej Sloveniji, pričakujemo tudi nevihte in močnejše nalive.

Jutro bo prineslo oblačno in deževno vreme, vendar se bo sredi dneva dež od zahoda umaknil in popoldne se bo nebo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo razmeroma mile, med 9 in 17 °C, dnevne temperature pa se bodo gibale od 12 do 20 °C.

Za konec tedna nas čakajo spremenljive vremenske razmere. Prevladovala bo oblačnost, občasne lokalne plohe bodo verjetnejše na zahodu, kjer bo še naprej pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika razkriva obsežno ciklonsko območje nad večjim delom Evrope. Nova vremenska fronta se hitro pomika proti Alpam in severnemu Sredozemlju, prinaša pa razmeroma topel in vlažen zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo vreme podobno. Danes bo prevladovala zmerna do pretežna oblačnost, ki ji bo zvečer in čez noč sledilo obdobje padavin, ki se bodo širile proti vzhodu. Padavine bodo sčasoma slabele in do jutri čez dan tudi ponehale, pričakuje se delno zjasnitev.

vir

Foto: Freepik

Portal24