Vreme: Razjasnilo se bo. Pihal bo severovzhodnik.

ByAna Koren

9. maja, 2024 ,
Cvetlice [Foto: Freepik]

Vreme: Razjasnilo se bo. Pihal bo severovzhodnik.

Po prehodu ciklonskega območja na vzhodno Sredozemlje in uveljavitvi anticiklona nad večjim delom Evrope, se Slovenija danes zbuja pod vedrim nebom. Jutro bo prineslo postopno razjasnitev v vseh krajih, z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti čez dan.

Severovzhodnik bo pihal skozi celoten dan, na Primorskem pa bo začutili šibko do zmerno burjo. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 18 in 21 stopinj Celzija, na Primorskem pa bodo dosegle do 24 stopinj Celzija.

V petek bo vreme večinoma sončno že od jutra, z nekoliko povečano oblačnostjo proti večeru. Veter vzhodnih smeri bo sčasoma oslabel, na Primorskem pa bo burja še vedno prisotna, a šibkejša. Jutranje temperature bodo razmeroma nizke, od 4 do 9 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 11 stopinj. Dnevne temperature bodo ponovno narasle, pričakujemo lahko od 19 do 23 stopinj Celzija, na Primorskem do prijetnih 25 stopinj.

Obeti

Sobota obeta delno jasno vreme in nekoliko višje temperature. Nedelja bo prinesla več sončnih ur, popoldne pa je možen razvoj lokalnih ploh in posameznih neviht, ki bodo prinesle svežino po več dnevih stabilnega vremena.

Pogled na sosednje pokrajine

Podobno kot v Sloveniji, se bo tudi v sosednjih pokrajinah danes zjasnilo. V Alpah bo čez dan možna kakšna ploha. Ob severnem Jadranu in v Kvarnerju bo pihala burja, ki bo v Kvarnerju dosegla tudi močnejše sunke.

V petek bo v sosednjih pokrajinah prevladovalo sončno vreme, z nekoliko več oblačnosti le v Alpah. Ob severnem Jadranu se bo burja umirila.

Vreme nad Evropo ostaja stabilno pod vplivom anticiklona, kar obeta nadaljevanje prijetno toplih dni.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik