Vreme: Slovenijo bo popoldne zajelo obilno deževje

ByAna Koren

1. aprila, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Slovenijo bo popoldne zajelo obilno deževje

Slovenijo bo danes popoldne zajelo obilno deževje, ki se bo razširilo iz zahoda proti vzhodu države, napovedujejo vremenoslovci. Sprememba vremena prinaša tudi vetrovne razmere, z okrepljenim jugozahodnikom, ki se bo po prehodu hladne fronte spremenil v severozahodnik. Temperature bodo do sredine dneva še dosegle med 10 do 25 °C, popoldne pa nas čaka ohladitev.

Dnevna napoved

V vzhodnem delu države bo jutro še delno jasno, medtem ko bo v ostalih delih prevladovalo oblačno vreme. Sredi dneva se pričakujejo padavine na zahodu, ki se bodo čez popoldne razširile proti vzhodu. Občutno bo tudi pihanje močnega vetra, ki bo smer spremenil po prehodu hladne fronte. Zvečer in ponoči bodo padavine še prisotne, a bodo do jutranjih ur ponehale.

Napoved za jutri

Jutrišnji dan prinaša delno jasno jutro, z več oblačnosti proti vzhodu. Čez dan bo vreme spremenljivo oblačno, s popoldanskimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Jutranje temperature se bodo gibale med 6 do 10 °C, v alpskih dolinah pa malo nad 0 °C, najvišje dnevne pa bodo dosegle od 13 do 17 °C.

Obeti

V sredo bo vreme zmerno do pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, predvsem v hribovitih zahodnih delih. Pihal bo jugozahodnik. V četrtek napovedujejo večinoma sončno vreme, z izjemo zahodne Slovenije, kjer bo oblačnost ostala. Veter bo še naprej pihal iz jugozahodne smeri.

Vremenska slika

Nad severnim delom srednje Evrope vlada obsežno ciklonsko območje, ki prinaša hladno fronto iz severne Italije proti Sloveniji. Pred fronto k nam s jugozahodnim vetrom priteka topel in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo pretežno oblačno vreme, s krepitvijo padavin od zahoda proti vzhodu. Jutri bo deloma jasno, z obdobji spremenljive oblačnosti, popoldne pa so napovedane plohe in nevihte.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels