Vreme: Slovenijo bo zajela oblačnost z občasnim dežjem

ByA.K.

3. aprila, 2024 ,
Foto: Pixabay

Vreme: Slovenijo bo zajela oblačnost z občasnim dežjem

Slovenijo bo danes od zahoda zajela povečana oblačnost, ki bo popoldne prinesla pretežno oblačno vreme, zlasti v hribovitih predelih zahoda države, kjer lahko pričakujemo občasno rahlo deževje. Jugozahodni veter bo skozi oba dneva prinašal milo, a nestanovitno vreme z dnevnimi temperaturami, ki se bodo gibale med 10 in 17 stopinjami Celzija.

Noč bo prinesla delno razjasnitev neba, kar nakazuje na prijetnejši jutrišnji dan. Četrtek obljublja precej jasno vreme, razen na zahodu države, kjer bo ostalo zmerno do pretežno oblačno. Kljub temu ostaja jugozahodni veter zvest spremljevalec. Jutranje temperature se bodo gibale od 3 do 8 stopinj Celzija, v Zgornjesavski dolini pa lahko padejo malo nad ledišče. Najvišje dnevne temperature bodo na zahodu dosegle od 14 do 18 stopinj, drugje pa celo do 22 stopinj Celzija.

Obeti

Vremenska napoved za konec tedna ostaja optimistična, saj v petek in soboto pričakujemo pretežno sončno vreme, le v zahodni Sloveniji bo občasno več oblačnosti. Jugozahodni veter bo nadaljeval svojo pot, temperature pa se bodo postopno še dvignile, obetajo se še toplejši dnevi.

Vremenska slika

Vremensko dogajanje nad našimi kraji kroji visok zračni tlak nad Sredozemljem, medtem ko se vremenske motnje iz srednje Evrope pomikajo proti vzhodu. Z jugozahodnim vetrom k nam priteka v višinah prehodno bolj vlažen zrak, kar pojasnjuje spremenljivo vreme v naslednjih dneh.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno kot v Sloveniji, se bo tudi v sosednjih pokrajinah danes od zahoda pooblačilo, pričakujejo se posamezne plohe, predvsem v severni Italiji in v Alpah. Jugozahodni veter bo prevladoval tudi tam. Jutri naj bi bilo večinoma sončno, izjema bo Furlanija Julijska krajina, Istra in Kvarner, kjer bo oblačnost vztrajala.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay