Vreme: Slovenijo danes čaka večinoma sončen dan

ByA.K.

13. marca, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Slovenijo danes čaka večinoma sončen dan

Slovenijo danes čaka večinoma sončen dan, čeprav se bo dopoldne v vzhodni Sloveniji in na Primorskem zadrževala zmerna oblačnost. Jutranje ure bodo v nekaterih kotlinah prinesle kratkotrajno meglo, ki pa se bo razkadila, obetajo pa se prijetne najvišje dnevne temperature, ki se bodo gibale med 12 in 18 °C.

Jutri nas čaka delno jasno vreme, z nekoliko več oblačnosti zjutraj v vzhodni Sloveniji in popoldne v zahodnem delu države. V zahodnih in osrednjih krajih bo pihal jugozahodnik, kar bo prineslo nekoliko višje temperature, saj se bodo najnižje jutranje temperature gibale od -2 do 4 °C, najvišje dnevne pa od 14 do 18 °C.

Obeti

V petek bo vreme še nekoliko toplejše, čeprav se bo od zahoda postopoma pooblačilo, v nekaterih krajih bo pihal jugozahodnik. Sobota prinaša spremembe z variabilnim do pretežno oblačnim vremenom in krajevnimi padavinami, možnostmi za plohe in celo kakšno nevihto.

Vremenska slika

Slovenijo in njene sosede trenutno pokriva šibko območje visokega zračnega tlaka, ki se je razširilo iz jugozahoda proti Alpam. Nad Severnim morjem je vpliv novonastalega ciklona, ki prinaša spremembe v vremenu v Skandinaviji in zahodni Evropi. K nam od severozahoda priteka bolj suh in v višinah nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo vreme delno jasno, z nekaj več oblačnosti predvsem dopoldne v krajih vzhodno od nas ter v sosednjih krajih Italije in ob severnem Jadranu. Jutri se obeta deloma sončno vreme, z več oblačnosti v dopoldanskem času vzhodno od nas, popoldne pa v krajih zahodno.

S toplejšimi dnevi in prihajajočimi padavinami se vreme postopoma preveša v bolj spomladansko obdobje, kar prinaša prijetno osvežitev po hladnejših mesecih.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels