Vreme: Sonce na vzhodu Slovenije, drugod bo oblačno

ByA.K.

31. marca, 2024
Foto: Freepik

Vreme: Sonce na vzhodu Slovenije, drugod bo oblačno

Danes bo v vzhodni Sloveniji prevladovalo sončno vreme, medtem ko se bo drugod oblačno s krajevnimi padavinami, možna je tudi kakšna nevihta. Jugozahodni veter bo prinašal višje temperature, med 16 in 24 °C, razen na severozahodu, kjer bo hladneje, okoli 12 °C.

Jutri se obeta večja sprememba. Dež bo dopoldne začel na zahodu in se popoldne razširil proti vzhodu. Vremensko dogajanje bo spremljal okrepljen jugozahodni veter, ki bo po prehodu hladne fronte zamenjal smer v severozahodnik. Temperature bodo pred ohladitvijo dosegle od 10 do 25 °C, odvisno od regije.

Obeti

V noči na torek se napovedujejo še nekatere padavine, možne so tudi nevihte.

Torek bo prinesel delno jasno vreme z jutranjo meglo po kotlinah. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne so možne krajevne plohe in nevihte.

Sreda obljublja zmerno do pretežno oblačno vreme, z jugozahodnim vetrom in rahlim dežjem, predvsem v zahodnih hribovitih predelih.

Vremenska slika

Nad zahodno Evropo se razteza obsežno ciklonsko območje, ki skupaj z okrepljenim vetrom iz severne Afrike in Sredozemlja prinaša topel in vlažen zrak proti Alpam.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sončno le vzhodno od Slovenije, drugje prevladuje spremenljiva do pretežno oblačna pokritost z občasnim dežjem, posebej v Alpah in Gorskem Kotarju, kjer so možne tudi nevihte.

Jutri se bodo padavine od zahoda širile proti vzhodu, kar prinaša podobno vremensko sliko tudi za sosednje pokrajine.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik