Vreme: Sončno bo, popoldne bodo krajevne plohe

ByAna Koren

21. marca, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Sončno bo, popoldne bodo krajevne plohe

Slovenija se danes pripravlja na delno jasno vreme, zjutraj in dopoldne bo predvsem na Primorskem tudi nekaj nizke oblačnosti. Popoldansko sonce bo postopoma zamenjala naraščajoča oblačnost z juga, ki bo prinesla krajevne plohe, začenši od severa. Plohe bodo zvečer prehodno zajele večji del države. Pričakujemo lahko tudi pojav severnega do severozahodnega vetra. Temperature se bodo gibale med 15 in 22 °C.

Obeti za jutri napovedujejo delno sončno vreme z nekaj jutranje megle, predvsem po kotlinah. Več oblačnosti se pričakuje v vzhodni Sloveniji. Jutranje temperature se bodo gibale od 3 do 8 °C, v alpskih dolinah okoli 0 °C, dnevne pa bodo dosegle od 15 do 21 °C na Primorskem.

Sobota prinaša pretežno sončno jutro, zvečer pa se bo od severa oblačnost povečala. Pričakuje se tudi jugozahodni veter, zvečer pa bo v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

Nedelja bo zaznamovana z okrepljenimi padavinami, ki bodo čez noč zajele celo državo. Meja sneženja se bo spustila do višine okoli 700 metrov, ob močnejših padavinah pa lahko tudi nižje. Vetrovno bo s pihanjem okrepljenega severnega vetra. Do nedeljskega jutra bodo padavine ponehale, popoldne pa so možne posamezne plohe.

Vremenska slika

Vremensko dogajanje nad Slovenijo in sosednjimi pokrajinami kroji postopno slabljenje visokega zračnega tlaka nad Alpami. Hladna fronta, ki se premika čez srednjo Evropo proti vzhodu, bo v večernih urah oplazila tudi Slovenijo, kar prinaša spremembe v vremenskih obetih.

Za sosednje pokrajine je prav tako napovedano precej jasno jutro, s popoldanskim naraščanjem oblačnosti. Krajevne plohe se bodo pojavljale predvsem v Alpah, medtem ko bo ob severnem Jadranu jasno, drugod pa občasno zmerno oblačno.

Napoved obljublja mešanico sončnih obdobij in deževnih ploh, ki se bodo izmenjavale čez vikend, z možnostjo sneženja v višjih predelih. Prebivalci in obiskovalci so pozvani, da spremljajo nadaljnje vremenske napovedi in se primerno pripravijo na spremenljive vremenske razmere.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels