Vreme: Sončno in toplo bo

ByAna Koren

11. maja, 2024 ,
Poletje [Foto: Pixabay]

Vreme: Sončno in toplo bo

Danes bo jasno in sončno vreme, z nekaj visokimi koprenastimi oblaki, ki bodo krasili nebo. Temperatura se bo gibala med prijetnih 20 do 26 °C, pri čemer bo Goriška regija dosegla najvišje dnevne temperature.

Vendar pa se bo vreme jutri, po sončnem začetku dneva, postopoma spremenilo. V notranjosti države se bodo popoldne začeli pojavljati spremenljivo oblačni pogoji, ki prinašajo možnost za občasne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo sveže, od 6 do 12 °C, medtem ko bodo najvišje dnevne temperature ostale v razponu med 20 do 26 °C.

Obeti za naslednje dni

V ponedeljek in torek bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno, pri čemer se bodo razvijale krajevne plohe in posamezne nevihte. To nestanovitno vreme prinaša s seboj možnost, da se pripravite na morebitne hitre spremembe vremenskih razmer.

Vremenska slika

Zračni tlak nad severno in srednjo Evropo ostaja visok, medtem ko k nam od severa priteka razmeroma topel in suh zrak, ki trenutno zagotavlja stabilne in prijetne temperature.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno sončno vreme kot v Sloveniji bo danes prevladovalo tudi v sosednjih pokrajinah. V Kvarnerju se bo burja danes čez dan umirila. Jutri dopoldne bo vreme še vedno večinoma sončno, popoldne pa lahko pričakujemo krajevne plohe in nevihte, zlasti v hribovitih območjih.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay