Vreme: Sončno in vroče z veliko toplotno obremenitvijo

ByAna Koren

11. julija, 2024 ,
Vreme [Foto: Freepik]

Vreme: Sončno in vroče z veliko toplotno obremenitvijo

Danes bo vreme sončno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in proti večeru se bodo pojavile krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 30 do 36 °C. Zvečer in ponoči bodo plohe in nevihte pogostejše v severni polovici Slovenije, padavine pa bodo proti jutru ponehale. Jutranje temperature bodo med 19 in 24 °C, v alpskih dolinah okoli 16 °C.

Jutri bo večinoma sončno, zjutraj pa se bo v notranjosti Slovenije pojavila nizka megla ali oblačnost. Čez dan bo vroče in soparno, možnost popoldanskih ploh in neviht pa bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo med 29 in 35 °C.

Opozorilo: Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

Obeti: V soboto bo sprva še dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo precej jasno, temperature pa bodo nekoliko nižje.

Vremenska slika: Nad večjim delom Sredozemlja in vzhodne Evrope bo vztrajalo območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta bo valovila severno od Alp, nad našimi kraji pa se bo še naprej zadrževal vroč in dokaj nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo sončno in vroče. Popoldne bodo predvsem v Alpah in ponekod v Kvarnerju nastale krajevne plohe in nevihte, ki se lahko nadaljujejo v noč.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik