Vreme: Spremenljivo oblačno bo, jutro bo jasno

ByAna Koren

2. aprila, 2024 ,
Foto: Pixabay

Vreme: Spremenljivo oblačno bo, jutro bo jasno

Danes bo vreme po Sloveniji spremenljivo oblačno. Jutro se bo začelo z delno jasnim nebom, ki bo s časom prešlo v spremenljivo oblačnost. Čez dan lahko pričakujemo ponovno pojavljanje jugozahodnika, ki bo prinesel popoldanske krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 12 in 18 °C.

Jutri se bo oblačnost od zahoda postopoma povečevala, pričakujemo zmerno do pretežno oblačno vreme. Rahlo deževanje je možno predvsem v hribovitih krajih na zahodu. Spremljal nas bo jugozahodnik, ki bo temperaturo ponoči spustil na 3 do 8 °C, v Zgornjesavski dolini celo na okoli 1 °C. Dnevne temperature se bodo gibale od 10 do 17 °C.

Obeti

V četrtek in petek napovedujejo večinoma sončno vreme, z izjemo zahodne Slovenije, kjer bo oblačnost nekoliko večja. Jugozahodnik bo še vedno prisoten, vendar nas čakajo toplejši dnevi.

Vremenska slika

Za premikom hladne fronte nad vzhodno Evropo in Balkanom se je v Sredozemlju vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka. Hladnejši zrak k nam doteka z vetrom zahodnih smeri.

Napoved za sosednje pokrajine

Vreme v sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne pričakujemo nekaj ploh in neviht. Jutri se bo vreme od zahoda pooblačilo, v Alpah so možne posamezne plohe in nevihte. Jugozahodnik bo pihal tudi v sosednjih pokrajinah.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay