Vreme: Danes bo spremenljivo oblačno z nevihtami in krajevnimi padavinami

Danes bo v Sloveniji sprva spremenljivo do pretežno oblačno. Zjutraj bodo v zahodni in osrednji Sloveniji plohe in nevihte, ki se bodo čez dan razširile tudi na vzhodno Slovenijo. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 20 in 27 °C.

Jutri bo dan začel oblačno, čez dan pa se bo oblačnost trgala. Le tu in tam bodo nastale posamezne plohe. Temperature se bodo čez dan gibale med 12 in 17 °C zjutraj in med 20 in 27 °C.

V soboto in nedeljo bo deloma sončno z večinoma suhim vremenom. Jutra bodo meglena v nekaterih nižinah, a bo še vedno razmeroma toplo. Predvsem v soboto lahko pričakujemo krajevne padavine.

Vremenska slika: Hladna fronta, ki je oplazila Slovenijo, se premika proti vzhodu. Nad osrednjo Evropo se je razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka, zato k nam od severovzhoda doteka hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, sprva bo vzhodno in južno od Slovenije še delno jasno. Od severa se bodo začele pojavljati plohe in posamezne nevihte.

Jutri bo v glavnem sončno, le v Alpah se lahko pojavijo kratkotrajne plohe.

Nasvet…

Palerina ali vodoodporna jakna: Ker je napovedane nekaj ploh in neviht, je dobro imeti s seboj lahko vodoodporno jakno ali palerino.

Lahka oblačila: Temperatura bo med 20 in 27 °C, kar pomeni, da ne bo preveč hladno. Priporočljiva so lahka in zračna oblačila, kot so kratke hlače in majica kratkih rokavov.

Dodatna plast oblačil: Kljub temu, da bo relativno toplo, je vedno dobro imeti s seboj dodatno plast oblačil, na primer tanek pulover ali jopico, saj se vreme lahko hitro spremeni.

Udobna obutev: Ker bodo občasno padavine, je priporočljiva obutev, ki je udobna in primerna za mokro podlago.

Kapa in sončna očala: Kljub oblačnosti in plohah, se sonce lahko občasno pokaže, zato so sončna očala vedno dobra ideja. Kapa ali klobuk lahko pomagata zaščititi glavo pred soncem ali dežjem.

Ne pozabite tudi na dežnik!

Foto: Pexels

Portal24