Vreme: Spremenljivo, prihajajo hladnejše temperature

ByA.K.

16. novembra, 2023 ,
Foto: Portal24 (AI)Heather, vresa Portal24

Vreme: Spremenljivo, prihajajo hladnejše temperature

Danes bo vreme v Sloveniji raznoliko, saj se bodo vremenski pogoji skozi dan spreminjali. Zjutraj bo prevladovala jasnost, vendar se lahko po nekaterih nižinah pojavi tudi nekaj megle. Popoldne bo vremenska slika postala bolj oblačna, prihajajoča oblačnost pa se bo širila z zahoda. Zvečer lahko pričakujemo manjše krajevne padavine. Veter bo pihal predvsem jugozahodno. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 10 do 15 °C, na Primorskem pa se bodo povzpele do 18 °C.

Jutri bo še vedno prevladovala oblačnost, v nekaterih delih države pa bo občasno še rahlo deževalo. Sredi dneva se lahko pričakuje postopno razjasnitev. Pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter. Jutranje temperature se bodo gibale med 2 in 8 °C, v alpskih dolinah okoli 0 °C, ob morju pa okoli 12 °C. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 9 do 15 °C.

Vremenska napoved za naslednje dni:

V soboto lahko pričakujemo sončno vreme s hladnim jutrom, veter pa bo še vedno pihal s severozahodnimi vetrovi.

V nedeljo se bo začela oblačnost postopno povečevati po jasnem in hladnem jutru.

Vremenska slika:

Visok zračni tlak nad našimi kraji bo oslabel, medtem ko se bo vremenska fronta od zahoda približevala Alpam. V noči na petek bo oslabljena prešla Slovenijo.

Napoved za sosednje pokrajine:

Tudi v sosednjih pokrajinah se bo dan začel precej jasno, vendar se bo čez dan oblačnost postopno povečala. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, pričakovati pa je tudi vetrovno vreme.

vir

Foto: Portal24