Vreme: Sunki burje na Primorskem bodo dosegali okoli 100 km/h

ByAna Koren

24. junija, 2024 ,
Piran [Foto: Pixabay]

Vreme: Sunki burje na Primorskem bodo dosegali okoli 100 km/h

Danes bo vreme sprva pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, najbolj verjetnimi v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo že dopoldne precej jasno, drugod pa se bo popoldne delno razjasnilo. Veter bo pihal iz vzhodnih smeri, na Primorskem pa bo dopoldne pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Jutri, 25. junij 2024

Vreme bo jutri spremenljivo do pretežno oblačno, z občasnimi krajevnimi plohami in popoldne tudi nevihtami. Veter bo še naprej pihal iz vzhodnih smeri, na Primorskem pa bo burja šibka do zmerna. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od 20 do 26 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

Opozorilo

Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem dosegali hitrost okoli 100 km/h.

Obeti

V sredo bo spremenljivo oblačno, z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Burja bo ponehala. V četrtek bo več sonca, popoldne pa bo še možna kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem se zadržuje višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka. Od severovzhoda priteka v spodnjih plasteh ozračja k nam nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo ob severnem Jadranu več sonca, pihala bo zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem na severu Hrvaške bo zjutraj in dopoldne še nekaj dežja. Jutri bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay