Vreme: Uživali bomo v sončnem dnevu, toplo bo

ByAna Koren

14. aprila, 2024
Foto: Freepik

Vreme: Uživali bomo v sončnem dnevu, toplo bo

V naslednjih dveh dneh bomo uživali v pretežno sončnem vremenu, z občasnimi obdobji koprenaste oblačnosti. Danes bodo temperature dosegle do 31 °C, medtem ko bodo jutranje temperature jutri nekoliko nižje, od 8 do 14 °C.

Danes lahko pričakujemo sončno vreme s koprenasto oblačnostjo. Popoldne se bo okrepil jugozahodni veter, z najvišjimi temperaturami, ki bodo v zahodnih krajih med 24 in 27 °C, drugje pa od 28 do 31 °C.

Vreme bo še naprej stabilno, z občasno koprenasto oblačnostjo in močnejšim jugozahodnikom. Popoldne bo v severozahodnih krajih Slovenije oblačnost narasla. Temperature se bodo gibale med 21 in 26 °C.

Obeti

Torek prinaša spremembo, saj se bodo jutranje padavine od severnih krajev postopno širile proti jugu, pri čemer se bo popoldne ohladilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa bo začela pihati burja. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Sreda bo pretežno oblačna in hladnejša, z možnostjo lokalnih ploh.

Vremenska slika

Nad južno polovico Evrope trenutno vlada visok zračni tlak, medtem ko frontalne motnje potujejo vzhodno prek severnega dela Srednje Evrope. K nam priteka zelo topel in suh zrak z zahoda.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo vreme podobno kot v Sloveniji, s soncem in visokimi temperaturami danes ter koprenasto oblačnostjo in močnim jugozahodnikom jutri.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik