Danes bo na Primorskem sončno, drugod spremenljivo oblačno s kakšno popoldansko nevihto. Jutri bo jasno.

Napoved za Slovenijo

Danes bo na Primorskem sončno s šibko burjo. Drugod bo zjutraj pretežno oblačno, možna bo še kakšna ploha ali nevihta. Dopoldne se bo postopno zjasnilo. Sredi dneva bo povečini jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Primorskem do 34 °C.

Ponoči se bo na Primorskem in severovzhodu postopno razjasnilo, drugod bo ostalo pretežno oblačno. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem okoli 22 °C.

Jutri dopoldne se bo povsod razjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 °C.

Opozorilo

Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti

V ponedeljek bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem, v notranjosti pa bodo najvišje temperature ostale malo pod 30 °C. V torek bo jasno in spet bolj vroče.

Vremenska slika

Naši kraji ležijo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Od severovzhoda priteka k nam nekoliko manj vroč in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, največ sonca bo ob morju. Predvsem v hribovitem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. V Kvarnerju bo pihala šibka burja, ki se bo v noči na nedeljo nekoliko okrepila.

Jutri bo pretežno jasno, ob severnem Jadranu bo dopoldne še pihala burja.

Opozorilo: Znaki sončarice pri otroku

Zgodnji simptomi sončarice so zelo intenzivni: otrok oslabi, čuti vrtoglavico in slabost, pojavi se lahko bruhanje, otrok postane zaspan. Sončarica se lahko pojavi tudi kasneje. Simptomi se pokažejo počasneje in so manj izraziti, a trajajo dlje... več tukaj.

Vir: ARSO Foto: Sun-sense

By A.K.

Komentar: