Danes bo večinoma sončno, proti večeru bodo na severu prve nevihte. Še bo vroče. Jutri bo spremenljivo s krajevnimi nevihtami in malo hladneje.

Napoved za Slovenijo

Danes bo večinoma sončno, pihal bo veter vzhodnih smeri. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem na severu nastale prve nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 37 °C.

Ponoči se bodo krajevne nevihte pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Na Primorskem bo zapihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju in na Goriškem okoli 21 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Opozorilo

Po nižinah bo od sredine dneva do večera velika toplotna obremenitev.

V večjem delu države je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Obeti

V sredo bo precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.

Vremenska slika

Hladna fronta se pomika severno od Alp proti vzhodu in bo v noči na torek in v torek čez dan vplivala tudi na vreme pri nas. Pred njo k nam od zahoda doteka zelo topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sončno in vroče, v krajih severno od nas bodo popoldne in zvečer krajevne nevihte.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne nevihte. Nekoliko hladneje bo.

Vir in foto: ARSO

By A.K.

Komentar: