Zvečer bodo v notranjosti Slovenije posamezne plohe in nevihte. Jutri se bo povsod razjasnilo sončno. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem burja.

Napoved za Slovenijo

Zvečer in sprva ponoči bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše na severu Slovenije. Burja na Primorskem se bo okrepila. Zjutraj bo v notranjosti zmerno do pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem okoli 23 °C.

V nedeljo dopoldne se bo povsod razjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 °C.

Opozorilo

Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti

V ponedeljek in torek bo sončno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem. Tudi v sredo se bo nadaljevalo precej jasno vreme, vročina se bo stopnjevala.

Vremenska slika

Naši kraji ležijo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Od severovzhoda priteka k nam nekoliko manj vroč in občasno bolj vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Zvečer bodo predvsem v krajih severno od nas nastale posamezne plohe in nevihte. Burja ob severnem Jadranu se bo ponoči znova okrepila.

V nedeljo bo pretežno jasno, več spremenljive oblačnosti bo v Alpah. Ob severnem Jadranu bo še pihala burja, ki bo slabela.

Vir: ARSO Foto: Mattn Melnyk