Vrnitev Šimundže: Maribor osvojil derbi proti Olimpiji s 3:1

Včerajšnja osrednja tekma 17. kroga Prve lige je prinesla izjemno razburljiv derbi med nogometnima ekipama Maribora in Olimpije. Maribor je slavil s prepričljivim rezultatom 3:1 in tako se zdi, da je Ante Šimundža vzel milo za drago Olimpiji, ki je pred osmimi leti visoko porazila Maribor s 3:0, po katerem je Šimundža moral zapustiti Ljudski vrt.

Maribor je vodil že s 3:0 v prvem polčasu, kar je praktično že odločilo tekmo. Jan Repas je bil junak tekme, saj je dosegel oba gola za Maribor na podoben način, z roba kazenskega prostora s svojo slabšo levo nogo. S petimi goli v tej sezoni je postal ključen igralec za Maribor, odkar se je Šimundža vrnil na krmilo kluba.

Po tekmi je Šimundža poudaril, da se ekipa ne bo zadovoljila samo s to zmago in da morajo ostati osredotočeni vseh 90 minut. Kljub visokemu vodstvu so Mariborčani taktično odigrali odlično tekmo, kar je navdušilo njihove navijače.

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik, je izrazil razočaranje nad slabo začetno igro svoje ekipe, ki je hitro zaostala s 3:0. Kljub častnemu zadetku Olimpije v sodnikovem podaljšku z 11-metrovke, je bilo prepozno za preobrat.

Trener Olimpije, Zoran Zeljković, je priznal, da so bili kaznovani zaradi slabe začetne igre in da je Maribor zasluženo zmagal. Kljub porazu pa je zagotovil, da se ekipa ne bo predala in se bo trudila izboljšati.

Maribor bo svojo naslednjo tekmo odigral v sredo proti Kopru, medtem ko bo Olimpija v četrtek gostila Bravo. Prva liga se nadaljuje sredi tedna, in oba kluba bosta skušala izboljšati svoje rezultate ter nadaljevati z bojem za vrh lestvice.

vir; Foto: NK Maribor X; Portal24