Vsakodnevna nega doma za lepa stopala in noge

ByAna Koren

15. aprila, 2023

Vsakodnevna nega doma za lepa stopala in noge

Noge, še posebej stopala in gležnji, so najbolj obremenjen del telesa. Pri stanju so izpostavljeni nenehnemu pritisku, pri dolgotrajnem sedenju pa oslabitvi in ​​celo prekinitvi cirkulacije in limfnega pretoka. Vse to vodi do posledic, kot so razširjene vene in kapilare ali nabiranje tekočine okoli kolen in gležnjev. Še posebej se te težave pojavijo v toplih poletnih dneh.

Nošenje visokih pet vpliva tudi na spremembe v nogah in hrbtenici. Slaba in tesna obutev dodatno ogroža stopala. Izpostavlja jih nevarnosti razvoja glivic ter nastajanju otiščancev in hrapave kože na petah. Zato je zelo pomembno, da svoja stopala nenehno negujete in jim posvečate vsakodnevno nego.

Sledite tem nasvetom… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Devet zlatih pravil za lepe in zdrave, naravne nohte

Da bi nohti ostali lepi in trdi, je pri negi nohtov potrebno uporabiti le nekaj osnovnih korakov. Mi smo nasvete strnili v devet točk, ki so dejansko zlata pravila za lepe in zdrave nohte.

  1. Redno striženje nohtov: Redno striženje nohtov je pomemben del nege nohtov. Nohte strizite enkrat teden ali po potrebi. Z rednim striženjem boste preprečili njihovo lomljenje in cepitev. Uporabite kakovostne nohtne škarjice ali nohtne klešče. Nohte strizite naravnost čez, ne pa prekratko ali preveč okroglo.

2. Oblikovanje nohtov: Po striženju nohte oblikujte s pilico za nohte. Uporabite pilico z drobnim zrnom in nohte pilite v eno smer, ne nazaj in naprej, da preprečite lomljenje nohtov… več tukaj.