Vse, kar morate vedeti o negi mini božičnih zvezd

Mini božične zvezde, ki so postale najbolj priljubljena rastlina prazničnega časa, zahtevajo posebno pozornost, da resnično zasijejo. Te majhne, a čarobne rastline niso le cenovno dostopne in privlačne, ampak so tudi odlično darilo. Kljub njihovi prikupnosti, pa je skrb zanje lahko zahtevna. Splošno velja, da imajo podobne potrebe kot njihove večje različice: potrebujejo veliko svetlobe, toplo okolje brez prepiha in ustrezno zalivanje.

Glavna izziva pri negi teh miniaturnih lepotic sta njihova občutljivost in majhna količina zemlje v lončkih, ki zahteva skrbno ravnanje. Da bi zagotovili njihovo dobro počutje, je ključno vsakodnevno preverjanje vlažnosti tal. Pomembno je, da zemlja ni presuha ali premokra. Izogibajte se postavljanju rastlin v pregrete prostore ali blizu virov toplote, kot so radiatorji ali kamini, saj to lahko povzroči hitro izsušitev koreninske grude.

Zalivanje mini božičnih zvezd je najbolje izvajati s potapljanjem, kar pomeni, da koreninsko grudo vsake dve do tri dni ali po potrebi potopite v mlačno vodo, nato pa pustite, da se odvečna voda dobro odcedi. Če se vam zdi ta metoda preveč zahtevna, obstaja alternativa: presadite mini božične zvezde v večji lonec z večjo količino zemlje ali združite več rastlin v eno večjo skledo. Pri presajanju bodite previdni, da ne poškodujete občutljivih rastlin, in uporabite kaktusov kompost, ki omogoča hitro odtekanje odvečne vode. Pazite tudi, da rastlin ne prekrijete pregloboko z zemljo in zagotovite ustrezno drenažo na dnu lonca.

Z upoštevanjem teh nasvetov bodo vaše mini božične zvezde cvetele in v vaš dom prinesle praznično veselje.

vir; Foto: Portal24