Vučić: Mala Danka Ilić mrtva, storilci priznali uboj

ByUredništvo

4. aprila, 2024
Danka Ilić [Foto: Družabna omrežja]

Srpski predsednik Aleksandar Vučuć je po izredni seji vlade na tiskovni konferenci sporočil:

“Imam slabo novico glede Danke iz Bora. Policija je aretirala dve osebi, ki sta ubili malo Danko. Kolikor razumem, sta oba priznala.” Ob tem je še zgrožen dejal: “S kakšnimi pošastmi imamo opravka.” V nadaljevanju je še dodal, da je policija s storilcema na poti na kraj zločina, kjer naj bi se nahajalo tudi truplo male Danke.

Srpski tabloid Informer je tudi poročal, da naj bi otroka povozila komunalna delavca, oba stara okoli 50 let, jo pobrala in dala v prtljažnik, nato pa jo odvrgla na divjo deponijo smeti v bližini. V zvezi s to zgodbo zaenkrat obstaja sicer več nejasnosti, med drugim tudi to, kako, da jo tam do danes niso našli preiskovalci. Uradno sporočilo in prve konkretne ugotovitve Policije namreč še čakamo. Najvišja možna kazen za umor v Srbiji je dosmrtni zapor.

Spomnimo:

Deklica Danka Ilić, stara 2 leti, je izginila 26. marca okoli 13.45 z družinskega posestva pri Boru. Bila je z mamo in bratcem. Mama je šla iskat vodo za bratca / sina in Danka je izginila. V akcijo iskanja se je takoj vključilo večje število policistov, iskanje pa se je po posnetkih deklice iz tujine razširilo tudi na Avstrijo, v iskanju pa je aktivno sodelovala tudi slovenska Policija.