Vučić: Resno se oborožujemo. Fantje, v vojsko se prijavite!

ByA.K.

5. januarja, 2023 ,

Vučić: Resno se oborožujemo. Fantje, v vojsko

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je imel letno novinarsko konferenco za medije, na kateri je razmišljal o preteklem letu in razkril načrte za prihodnost. Med drugim je napovedal, da je to njegov zadnji mandat in da ne bo spreminjal ustave.

Pohvalil je srbsko gospodarstvo, glede vojske je dejal, da bodo plače čez dva tisoč evrov.

Srbija se resno oborožuje, trdi Vučić

“Veliko je bilo vloženega v varnost. Naša vojska je neprepoznavna. Plače bodo ogromne. Fantje, prijavite se. Namesto 1.500 bo 5000 specialcev, resno se oborožujemo,” je dejal Vučić. Glede razmer na Kosovu je dejal, da je devet držav umaknilo priznanje neodvisnosti Kosova.

“Pred nami so težki izzivi. Komaj smo ohranili mir, pa ne po naši krivdi. Srbija ni naredila nobenega incidenta in nismo naredili nobenih enostranskih potez. Vendar se ne sramujemo svoje ustave. Vendar pa se ne sramujemo svoje ustave,” je dejal.

“Smo majhni, a kot stojijo stvari v svetu, kar 106 držav ne priznava neodvisnosti Kosova. Devet jih je priznanje umaknilo – Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva in Barbuda, Sveta Lucija in Maldivi. Čakamo tudi desetega. Vseh 94 nedvoumno priznava, tri države niso jasne,” je poudaril Vučić.

Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…

Vučić: Stanovanja v Srbiji so najtoplejša v Evropi in imamo zlato

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v intervjuju na TV Prva državljanom Srbije zaželel dobro zdravje in še hitrejši gospodarski napredek.

Zaželel je tudi, da se ohrani mir, da Srbi na Kosovu “preživijo, ostanejo, ohranijo svoje ime in priimek, ognjišča”… več tukaj.