Vučić: Srbija predstavlja več kot 50 odstotkov gospodarstva Zahodnega Balkana

Vučić: Srbija predstavlja več kot 50 odstotkov gospodarstva Zahodnega Balkana

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je državljane svoje države pozval, naj zaupajo državnemu vodstvu. Dejal je, da se bodo po svojih najboljših močeh trudili ohraniti mir in se pomakniti na pot normalizacije ob varovanju vitalnih državnih in nacionalnih interesov.

“Ni jim treba jutri glasovati zame, prosim jih le, naj verjamejo v predanost, modrost, resnost in domoljubje svojega državnega vodstva. Vem, kaj delam, vem, kaj delamo. Imamo nobenih drugih garancij, nekdo se mora pogajati. In nikoli ne bom priznal ničesar skrivnostnega. Vem, česa ne smemo izgubiti, vem, kaj moramo ohraniti,” je dejal Vučić.

Povedal je, da Srbija danes predstavlja več kot 50 odstotkov gospodarstva Zahodnega Balkana.

“Še pred nekaj leti je Srbija predstavljala le 39 do 40 odstotkov celotnega gospodarstva Zahodnega Balkana. Danes je Srbija Srbija. Kot jo vidimo, več kot 50 odstotkov gospodarstva Zahodnega Balkana,” je dejal Predsednik Srbije.

“Ali kdo želi, da grem v vojno z Natom?”

Vprašal se je, ali želi kdo od njega “vojskovati z Natom”.

“Z rastjo srbskega gospodarstva je to tisto, kar lahko storimo, da sodelujemo z vsemi in s tem lahko zmagamo,” je dejal.

“Našo malo državo, to našo ladjico, moramo pripeljati v mirno pristanišče, ob tem pa zaščititi to ladjo, naše nacionalne interese v prenesenem pomenu. Včasih se zdi kot igra petih in pol. Kovanci, paprika na vrvici, ampak to je to. In veliko stvari bomo naredili, če bodo Albanci sprejeli Zvezo srbskih občin, pa mislim, da ne bodo, bodo stvari, “Ni nam lahko. In nobene od teh stvari ne bom skrival pred ljudmi. Toda rezultat bo na koncu dober za našo državo,” je dejal Vučić.

“Glede Kosova ne nameravam podpisati ničesar”

Komentiral je ugibanja, da bo srbski premierki Ani Brnabić pustil podpisati morebitni sporazum s Prištino.

“Ko od nekoga slišite kaj takega, mu kar v obraz povejte, da je lažnivec. Ko nekdo nekaj podpiše, bom podpisal, podpisati pa ne mislim ničesar. Ne kričati ‘hitiš’ in upam, da mi nikoli ne bo treba reči ‘sledite mi, heroji’,” je dejal Vučić.

Vučić je še dejal, da ima Srbija svojo politiko.

“Tudi Srbija se drži svoje politike. Ja, Srbija je na evropski poti, ne more zlahka preživeti, če ni na evropski poti. Ampak ne strinjamo se v vsem, niti se nam ni treba strinjati,” je dejal Vučić.

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Koalicija proti uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem

Koalicija je zavrnila predlog SDS-a o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem. Resolucijo, o kateri poslanci sicer niso glasovali, so podprli v poslanski skupini predlagateljev in v NSi-ju… več tukaj.