Wall Street Journal: Elon Musk naj bi užival prepovedane droge

ByA.K.

7. januarja, 2024
Elon Musk (Altreju) Foto: Zajem zaslona

Wall Street Journal: Elon Musk naj bi užival prepovedane droge

Wall Street Journal (WSJ) poroča o kontroverznih dogajanjih okoli Elona Muska, ustanovitelja Tesle in SpaceX-a, ki je nedvomno eden najbolj znanih in vplivnih poslovnežev na svetu. Muskovi podpornikitrdijo, da so njegova pogosta spreminjanja stališč, provokativnih izpadov ter nesprejemljivega govorjenja izrazi njegove ustvarjalnosti, medtem ko drugi dvomijo v njegovo duševno stabilnost ali pa pripisujejo takšno vedenje stresu in pomanjkanju spanca.

WSJ poroča, da nekateri šefi in člani uprav v njegovih podjetjih ter drugi, ki so Musku blizu, čutijo, da obstaja še ena komponenta, ki naj bi vplivala na njegovo vedenje – uporaba nezakonitih drog. Po navedbah WSJ naj bi najbogatejši človek na svetu redno užival LSD, kokain, ekstazi in psihedelične gobe na zasebnih zabavah po vsem svetu. Udeleženci teh zabav naj bi podpisovali pogodbe o nerazkrivanju ali pred vstopom oddajo svojih telefonov, da bi vstopili na takšne dogodke.

Med drugimi drogami, o katerih poročajo, so tudi marihuana in ketamin. Leta 2018 naj bi Musk na zabavi v Los Angelesu vzel več tablet prepovedane droge. Leto kasneje pa naj bi se na dogodku v Mehiki zabaval s psihoaktivnimi gobami. Leta 2021 pa naj bi na zabavi v Miamiju, skupaj s svojim bratom Kimballom in nekdanjim članom uprave SpaceX, Stevom Jurvetsonom, rekreativno užival ketamin.

Uporaba nezakonitih drog bi lahko bila verjetno kršitev zveznih politik

Ljudje, ki so Musku blizu, trdijo, da še naprej uživa droge, zlasti ketamin, in da jih skrbi, da bi to lahko privedlo do njegove zdravstvene krize, pa tudi do škode za njegove posle. Uporaba nezakonitih drog bi lahko bila verjetno kršitev zveznih politik, kar bi lahko ogrozilo SpaceX-ove državne pogodbe v vrednosti milijard dolarjev. Vse to pa bi lahko imelo tudi škodljive posledice za vlagatelje, delovna mesta in ameriški vesoljski program.

Musk za na poizvedbe WSJ glede teh trditev še ni odgovoril. Njegov odvetnik, Alex Spiro, je izjavil, da “Muska redno in naključno testirajo za droge v SpaceX-u, in nikoli ni padel na testu.” Spiro je tudi zastopal podjetje Tesla in je zavrnil navedbe WSJ, da gre za “lažna dejstva.”

Vse to odpira nove skrbi glede vedenja in odgovornosti Muska, ki ima v rokah usodo več podjetij ter ogromno premoženje, dogaja pa se v času, ko je SpaceX ključen partner za ameriško vesoljsko agencijo NASA in igra pomembno vlogo v nacionalni varnosti ZDA. Nekdanja direktorica Tesle, Linda Johnson Rice, je zaradi svoje zaskrbljenosti glede Muskovega vedenja in uporabe drog leta 2019 celo odstopila iz upravnega odbora podjetja za električne avtomobile.

vir; Foto: Zajem zaslona (fotografija je simbolna); Portal24