Wall Street po treh dneh padcev višje, trgovanje previdno

Foto: Freepik

Wall Street po treh dneh padcev višje, trgovanje ostaja previdno

Wall Street je v sredo doživel občutno okrevanje svojih glavnih borznih indeksov, ki so nadoknadili izgube iz preteklih treh dni. Kljub temu je bilo trgovanje zadržano, kar se odraža v zmanjšanem obsegu trgovanja.

Dow Jones Industrial Average je skočil za 1,22 odstotka na 39.760 točk, S&P 500 je narasel za 0,86 odstotka na 5.248 točk. Tehnološki indeks Nasdaq Composite je pridobil 0,51 odstotka, dan je zaključil na 16.399 točkah.

Po treh dneh padanja sta se indeksa Dow Jones kot S&P 500 občutno okrepila, pri čemer sta dosegla nove rekordne ravni. Vendar je trgovanje potekalo previdno, kot nakazuje zmanjšan obseg trgovanja. Včeraj je na ameriških borzah lastnika zamenjalo 10,6 milijarde delnic, kar je pod povprečjem zadnjih 20 dni, ki znaša 12,2 milijarde.

Previdnost

Previdnost med vlagatelji je bila še posebej opazna ob dejstvu, da ta teden poteka okrnjeno delo zaradi velikonočnih praznikov, kar pomeni, da v petek borze ne bodo poslovale. Dodatno pozornost vlagateljev priteguje prihajajoče poročilo o indeksu stroškov osebne potrošnje, ki ga podrobno spremljajo voditelji Federalnih rezerv. To poročilo bi lahko imelo pomembne posledice za prihodnje odločitve o zniževanju obrestnih mer s strani ameriške centralne banke.

V zadnjem času so vlagatelje dodatno spodbudile napovedi vodstva ameriške centralne banke, da bi lahko letos obrestne mere znižali trikrat. Te napovedi so prišle kljub skrbem, da bi Federalne rezerve zaradi naraščajoče inflacije v ZDA v začetku leta odložile znižanje obrestnih mer.

Včeraj so se zvišali tudi tečaji delnic na evropskih borzah. Londonski FTSE 100 je pridobil 0,01 odstotka in zaključil dan na 7.931 točkah. Nemški DAX je narasel za 0,50 odstotka na 18.477 točk. Francoski CAC 40 je zabeležil rast za 0,25 odstotka in končal na 8.204 točkah.

[Vir: Hina]; Portal24; Foto: Freepik